Ajankohtaista

Alun perin Ateenaan suunniteltu EABCT:n 50-vuotisjuhlakonferenssi järjestetään pandemiatilanteen vuoksi etäkonferenssina. Konferenssin ilmoittautumisaikaa ollaan pidennetty ja edullisempaa osallistumismaksua ollaan pidennetty 23.8. asti! Lisätietoja ilmoittautumisesta: https://eabct2020.org/registration-information/

Myös konferenssin päivitetty aikataulu on juuri julkaistu ja sen löytää osoitteesta: https://eabct2020.org/wp-content/uploads/2020/08/EABCT2020-Programme_16Aug.pdf

Kopsyn sääntömääräinen vuosikokous pidettiin pandemiatilanteesta johtuen poikkeuksellisesti etäkokouksena. Kokousta edelsi Nina Vaaranen-Valkosen korkean tason asiantuntijaluento ”Lapsiin kohdistuva seksuaaliväkivalta - mitä jokaisen psykoterapeutin tulisi tietää ”. Varsinaisessa vuosikokouksessa myönnettiin vastuuvapaus edelliselle hallitukselle ja valittiin uusi hallitus Kopsylle. Uuden hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Niklas Granö, muun hallituksen koostuessa vuonna 2020 kokoonpanosta Satu Kaski, Tarja Melartin, Janne-Jukka Huopaniemi, Nonna Vanhalakka, Kimmo Pihjala, Minna Lammi, Jyrki Tuulari, Taru Juvakka . Varajäseniä ovat Nina Vaaranen-Valkonen ja Mervi Koivisto. Uusi hallitus kiittää edellistä hallitusta ja väistyvää puheenjohtajaa hienosta työstä yhdistyksen ja sen jäsenistön eteen!

WCCBT ( World Confederation of Cognitive and Behavioural Therapies ) on julkaissut artikkelin kooten CBT-strategioita mielenterveyden tukemiseksi COVID-19 pandemian aikana. Tutustu julkaisuun tästä: Cognitive Behaviour Therapy (CBT) strategies to improve mental health during the COVID-19 pandemic

 

Konferenssi järjestetään 2.-5.9.2020. Puhujina on jälleen laaja joukko huippuluennoitsijoita mielenkiintoisista aiheista, kuten Anke Ehlers PTSD:sta, Judith Beck käsitteellistämisestä ja Arnoud Arntz CBT:sta ja persoonallisuushäiriöistä. Perinteisesti EABCT:n konferenssit tarjoavat myös mainion paikan tavata kollegoita ja tutustua isäntäkaupungin kulttuuritarjontaan. Käy katsomassa lisää konferenssin nettisivuilla osoitteessa www.eabct2020.org 

 

Tutustu esitteeseen tästä!

Ateena_EABCT2020

 

Nina Vaaranen-ValkonenJäsensivuilla on nyt julkaistu lisää WCBCT 2019 maailmankongressin annista!

 

Nina Vaaranen-Valkonen sai KOPSY:n matka-apurahan kyseiseen kongressiin ja hänen matkakertomuksensa Berliinistä voi lukea nyt jäsensivuilta! 

 

Kopsyn hallitus kiittää jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan menneestä vuodesta ja toivottaa oikein rauhaisaa joulunaikaa kaikille!

Samalla yhdistys onnittelee jälleen uutta kurssillista vastavalmistuneita kognitiivisia psykoterapeutteja, joiden upeisiin lopputöiden tiivistelmiin voi tutustua yhdistyksen jäsenosion sivuilla!

 
Hyvää Joulua

 

 

Klikkaa Verkkolehti-osiosta ja löydä Juha Hokkasen mielenkiintoinen artikkeli Korjaavasta mielikuvatyöskentelystä!

Pääset lukemaan artikkelin myös tästä linkistä.

KOPSY:n matka-apurahan saanut Niklas Granö kävi Australiassa tutustumassa International Association of Youth Mental Health yhdistyksen kansainväliseen kongressiin. Lue Niklaksen mietteitä ja kokemuksia upealta matkalta!

Lue blogipäivitys tästä: https://view.24mags.com/kognitiivinenpsykoterapia/iaymh-2019-brisbane 

Lämpimät onnittelut apurahan saaneille!

Apurahan vastaanotti tänä vuonna Satu Kaski, Katja Myllyviita, Katja Pietilä, Sanna-Kaija Nuotio ja Arja Suovesi-Pöysti!

Pietarin jäsenmatka Dmitrii KovpakKognitiivisen psykoterapian yhdistyksen järjestämällä elokuiselle Pietarin matkalle osallistui 40 yhdistyksen jäsentä. Dmitrii Kovpak, Pietarin kognitiivisen psykoterapiayhdistyksen puheenjohtaja, piti meistä kollegoineen hyvää huolta. Lauantaina tutustuimme Ivan Pavlovin nimeä kantavaan instituuttiin, jossa meille oli järjestetty suomalais-venäläinen seminaari. Seminaarissa kuulimme venäjän psykoterapian historiasta, alkaen psykoanalyysistä ja Pavlovin tutkimusryhmän työstä, päättyen psykoterapian nykytilaan venäjällä. Venäläiset ovat ylpeitä siitä, että behaviorismin myötä kognitiivisen terapian juuret löytyvät heiltä Pietarista! Kuulimme myös esityksen metakognitiivisen terapian hyödyntämisestä somaattisille potilaille ja esityksen skeematerapiasta. Luennoille antoi tahattoman hauskan lisän tulkki, jonka suomen kielen taito ei aivan riittänyt psykoterapian erityissanastoon: ”Metakognitiivinen terapia keskittyy sisäongelmiin”. Matkan aikana tutustuimme lisäksi Pietarin kaupunkiin bussi- ja venekierroksen avulla.

 

 

Matkajärjestelyistä vastasi yhdistyksemme hallituksesta Minna Lammi ja Aleksi Jalava. Ohjelma oli hyvä, saimme nauttia hyvästä seurasta, näimme ja koimme paljon. Pietarilaisten vieraanvaraisuus oli päätä huimaavaa. Matka oli varmasti meille kaikille enemmän kuin odotimme.

 

Satu Kaski

PsT, Urheilupsykologi (sert.), Kouluttajapsykoterapeutti (VET), 

Coach, PCC, Työ- ja organisaatiopsykologi

 

Öinen Pietari