Ajankohtaista

 

Konferenssi järjestetään 2.-5.9.2020. Puhujina on jälleen laaja joukko huippuluennoitsijoita mielenkiintoisista aiheista, kuten Anke Ehlers PTSD:sta, Judith Beck käsitteellistämisestä ja Arnoud Arntz CBT:sta ja persoonallisuushäiriöistä. Perinteisesti EABCT:n konferenssit tarjoavat myös mainion paikan tavata kollegoita ja tutustua isäntäkaupungin kulttuuritarjontaan. Käy katsomassa lisää konferenssin nettisivuilla osoitteessa www.eabct2020.org 

 

Tutustu esitteeseen tästä!

Ateena_EABCT2020

 

Nina Vaaranen-ValkonenJäsensivuilla on nyt julkaistu lisää WCBCT 2019 maailmankongressin annista!

 

Nina Vaaranen-Valkonen sai KOPSY:n matka-apurahan kyseiseen kongressiin ja hänen matkakertomuksensa Berliinistä voi lukea nyt jäsensivuilta! 

 

Kopsyn hallitus kiittää jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan menneestä vuodesta ja toivottaa oikein rauhaisaa joulunaikaa kaikille!

Samalla yhdistys onnittelee jälleen uutta kurssillista vastavalmistuneita kognitiivisia psykoterapeutteja, joiden upeisiin lopputöiden tiivistelmiin voi tutustua yhdistyksen jäsenosion sivuilla!

 
Hyvää Joulua

 

 

Klikkaa Verkkolehti-osiosta ja löydä Juha Hokkasen mielenkiintoinen artikkeli Korjaavasta mielikuvatyöskentelystä!

Pääset lukemaan artikkelin myös tästä linkistä.

KOPSY:n matka-apurahan saanut Niklas Granö kävi Australiassa tutustumassa International Association of Youth Mental Health yhdistyksen kansainväliseen kongressiin. Lue Niklaksen mietteitä ja kokemuksia upealta matkalta!

Lue blogipäivitys tästä: https://view.24mags.com/kognitiivinenpsykoterapia/iaymh-2019-brisbane 

Lämpimät onnittelut apurahan saaneille!

Apurahan vastaanotti tänä vuonna Satu Kaski, Katja Myllyviita, Katja Pietilä, Sanna-Kaija Nuotio ja Arja Suovesi-Pöysti!

Pietarin jäsenmatka Dmitrii KovpakKognitiivisen psykoterapian yhdistyksen järjestämällä elokuiselle Pietarin matkalle osallistui 40 yhdistyksen jäsentä. Dmitrii Kovpak, Pietarin kognitiivisen psykoterapiayhdistyksen puheenjohtaja, piti meistä kollegoineen hyvää huolta. Lauantaina tutustuimme Ivan Pavlovin nimeä kantavaan instituuttiin, jossa meille oli järjestetty suomalais-venäläinen seminaari. Seminaarissa kuulimme venäjän psykoterapian historiasta, alkaen psykoanalyysistä ja Pavlovin tutkimusryhmän työstä, päättyen psykoterapian nykytilaan venäjällä. Venäläiset ovat ylpeitä siitä, että behaviorismin myötä kognitiivisen terapian juuret löytyvät heiltä Pietarista! Kuulimme myös esityksen metakognitiivisen terapian hyödyntämisestä somaattisille potilaille ja esityksen skeematerapiasta. Luennoille antoi tahattoman hauskan lisän tulkki, jonka suomen kielen taito ei aivan riittänyt psykoterapian erityissanastoon: ”Metakognitiivinen terapia keskittyy sisäongelmiin”. Matkan aikana tutustuimme lisäksi Pietarin kaupunkiin bussi- ja venekierroksen avulla.

 

 

Matkajärjestelyistä vastasi yhdistyksemme hallituksesta Minna Lammi ja Aleksi Jalava. Ohjelma oli hyvä, saimme nauttia hyvästä seurasta, näimme ja koimme paljon. Pietarilaisten vieraanvaraisuus oli päätä huimaavaa. Matka oli varmasti meille kaikille enemmän kuin odotimme.

 

Satu Kaski

PsT, Urheilupsykologi (sert.), Kouluttajapsykoterapeutti (VET), 

Coach, PCC, Työ- ja organisaatiopsykologi

 

Öinen Pietari

 

WCBCT

 

 

Matka-apurahan saaneen Eeva-Eerika Helmisen mietteitä

ja tunnelmia maailmankongressista Berliinistä pääset lukemaan tästä:

https://view.24mags.com/kognitiivinenpsykoterapia/wcbct-2019-eeva-eerika-helminen

Matka-apurahan saanut Heidrun Faninger-Lund kirjoitti kattavanWCBCT2019logo

kurkistuksen Berliinissä pidetyn maailmankonferenssin tunnelmaan ja

antiin. Lue koko blogiteksti tästä: https://view.24mags.com/kognitiivinenpsykoterapia/berliini-wcbct-2019-heidrun

wcbct_1
Kongressipaikka CityCuben pääsisäänkäynti

 

Berliinin maailmankongressi WCBCT2019 oli suurin koskaan järjestetty CBT -tapahtuma. Osallistujia oli yli 4000 ja neljä päivää pitivät sisällään 30 pre-congress workshopia 39 isoa kutsuluentoa, 183 symposiota, satoja poster -esityksiä ja vielä paljon muuta tieteellistä ohjelmaa, lisäksi sosiaalista ohjelmaa, ihmisten tapaamista ja vaikka mitä. Valtavuus näkyi ajoittain melkoisina logistisina ongelmina, tilaisuuksiin ei mahtunut eikä edes fyysisesti päässyt, parilla lounaalla ruoka loppui kesken. Sisällöllisesti kongressin anti oli tietysti valtaisa.

 

WCBCT_Berlin
Kuvassa luennoitsija Carolyn Webster-Stratton, University of Washington

Kongressin aikana ei ollut saatavilla tietoa eri maista tulleista osallistujamääristä, mutta kokemushavaintooli, että suomalaisia oli useita kymmeniä. Tarkka tieto tulee kongressinjärjestäjiltä myöhemmin. tapahtumasta on muutamassa muussakin kongressissa käyttämäni. Pyydetään jokaista nimeämään oma huippuhetkensä kongressista. Se synnyttää myös antoisia keskusteluja. Tällä kertaa vapaamuotoista suomalaisten reflektiokokoontumista pidettiin Biergarten Warsahuerstrassessa ja pääosa huippuhetkistä on saatu sieltä. Lisää kyselin lauantaipäivän aikana eri puolilla tapaamiltani. Jokainen sai siis nimetä yhden, mutta jos tämä huippuhetki oli jo tullut nimetyksi, sai listalle myös toisen huippuhetkensä.

 

 

 

HUIPPUHETKIÄ BERLIININ WCBCT 2019 MAAILMANKONGRESSISTA:

 • pyöreän pöydän keskustelu, jossa yksi potilasta esittävä näyttelijä, jonka  neljä terapeuttia (ACT, ST, CBASP ja CBT) vuorotellen kohtaa istunnossa
 • Paul Gilbertin intived address -luento
 • itse koettu virtuaalinen korkean paikan pelon altistus 3D-laseilla
 • Paul Gilbertin luennon lainaus: ”There is no doubt that being human is incredibly difficult and cannot be mastered in one lifetime”
 • Steven Hayesin livedemonstraatio in-congres -workshopissa
 • Resickin esitys traumasymposiossa
 • Skills-class lyhytterapioista
 • Christine Padeskyn invited address -luento sokraattisesta dialogista
 • terapeutin osuus terapian vaikuttavuudessa -symposio
 • Sylvia Schneiderin precongress -workshop käytöshäiriöisten laten vanhempien parityöskentelystä
 • Steven Hayesin ja Stefan Hoffmanin precongress-workshopissa kertoma tarina ystävystymisestään aiemman erileirisyyden jälkeen
 • israelilaisten demo nettipohjaisen oppimisalustan käytöstä terapiatyössä
 • paneelikeskustelu traumamielikuvista
 • congress partyn orkesteri ja tanssihuuma
 • Luotteen ständi ja siellä tapahtunut ulkomainen verkostoituminen ja kotimainen yhteisöllisyys
 • Steven Hayesin ja Stephan Hoffmanin precongress -workshop process based -terapiasta
 • symposio Chris Brewinin elämäntyön ja erityisesti dual processing -teorian vaikutuksesta kognitiiviseen terapiaan
 • Donald Baukon in-congress workshop masennuksen pariterapiasta ja tutkimustieto pariterapiasta
 • skill clas saksalaisten kehittämästä psykoosien metakognitiivisesta (ei ole sama kuin Wellsin metakognitiivinen terapia) yksilöhoidosta
 • Richard Bentallin invited address psykoosien cbt;stä, psykoottisten ja muiden uskomusten olematon ero ja jutun henkilökohtainen esittämistapa
 • esitys imagery rescripting;n käytöstä lasten kanssa työskentelyssä, imagery rescripting nykyhetkestä

 

 

WCBTC4
Tunnelmia kongressin illanvietosta

ssä 21 paikalla olleen suomalaisen huippuhetki. Ainakin puolet suomalaisista jäi mielestäni tavoittamatta, kun ei ollut tarkoituskaan ryhtyä mitään kattavaa yrittämään. Mutta tämän luvun perusteella veikkaisin, että suomalaisia oli paikalla noin 60.

 

 Jorma Fredriksson